måndag 12 maj 2008

Om prinsar, rosor och vackra buketter!


I slutet av förra veckan var några av oss från "Trädgårdsdax" på praktik på Mårbacka. Vi fick det stora förtroendet av trädgårdsmästaren, att på egen hand beskära rosorna i det lilla rosenkvarteret (för ett par veckor sedan hade vi nöjet att få hjälpa Rottneros Parkens trädgårdsmästare att beskära alla rosor i rosengården - så lite erfarenhet hade vi med oss därifrån).
Hur som helst, det var bråda tider på Mårbacka eftersom kungligt besök väntades, det putsades och fejades i rabatter och buskar. Prins Carl-Philip invigde 150-års firandet av Selma Lagerlöfs födelse i lördags. Undrar om han hann lägga märka till de blå och gula penseér, vi på kursen planterat, i den stjärnformade rabatten och de runda rabatterna framför minnesgården?! Nåväl -om inte- så finns de där ända fram till midsommar för oss alla andra att njuta av!
Vi praktikanter fick också äran att pryda många av Minnesgårdens rum med nyplockade blombuketter från trädgården. Till husets hjärta, biblioteket, plockade jag röda tulpaner och vita doftande narcisser, vackert mot den mjuka gröna färgen på bokhyllorna och gardinerna. Att som stor beundrare av Selma Lagerlöf få möjlighet att pryda hennes skrivbord med en egenhändigt plockad bukett blommor - det är stort! Det skrivbord där hon suttit och arbetat med sina böcker och skänkt oss så mycket läsglädje.
Tre foton till från Mårbacka finns att se i den högra spalten!




1 kommentar:

Anonym sa...

NU äntligen kan jag skriva en kommentar ;) Är mycket imponerad att du fortsätter och uppdatera, jättesnygga bilder dessutom. Bra att du är ute och rör på dig så du är redo för det stora flyttlasset NÄSTA helg!! Kram / Jorunn