tisdag 6 maj 2008

Möte med Magnolior!

"Trädgårdsdax" är en ett-årig trädgårdskurs i Sunne, Värmland. Den hålls för första gången och startade i januari. KomVux anordnar kursen i samarbete med fyra trädgårdar i området: Mårbacka, Rottneros Park, Sillegården och Sunne Kyrkogård. Det innebär att den praktiska delen av kursen framförallt är förlagd till dessa platser.

Vi är åtta kraftfulla kvinnor mellan 23år - 66år som går kursen.
Idag besökte vi Stadsparken i Karlstad. +7 grader och mulet när vi for söderut på f-m, +18 grader och sol när vi kom åter till Sunne på e-m med bilen full av plantor och blommor efter att ha gjort en runda på "Blomsterlandets Butik".

I Stadsparken finns ett fyrtiotal exemplar av Magnolia, varav många nu stod i blom! Vi blev guidade runt av magnoliamästaren Anders Blomqvist, 78år, som kan parken utan och innan. För min egen del var det första besöket och jag återvänder gärna under sommaren för en fika under de stora vackra träden. Att ha fått en visning av parken ger ett stort mervärde till upplevelsen! Att få låna någon annans ögon för en stund och få ställa stora och små frågor till en erfaren trädgårdsmänniska - gjorde det hela till en lyckad utflykt!
Fem foton från Stadsparken i Karlstad finns att se i den högra spalten!

Inga kommentarer: